Startblock

Een complete, duurzame en betaalbare starterswoning.

Duurzame woningproducent StartBlock biedt met CLT-houten woningen, één en twee persoonshuishoudens de kans op een eigen, fabrieksmatig gebouwde woning. De StartBlock woning is het eerste duurzame woonconcept van StartBlock, bedoeld voor starters op de woningmarkt. De woning beschikt over 3 woonlagen met ruimte voor een moderne woonkeuken, gezellige woonkamer en royale slaapkamer. In de fabriek wordt de woning voorzien van een nette badkamer en toilet. Dankzij de inzet van duurzame bouwmaterialen is de woning onderhoudsarm. 

Na de bouw wordt de woning op de dieplader naar de woonlocatie gereden en daar op de fundering gehesen. Na aansluiting op de nutsvoorziening kan de woning opgeleverd, en na plaatsing van de keuken, direct bewoond worden.  

Het proces 
De duurzame CLT-houten woning is ontwikkeld door een team van specialisten op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en bouw. De CLT-houten panelen worden prefab aangeleverd in de StartBlock fabriek. Na het assembleren van het casco, wordt de woning stap voor stap opgebouwd en volledig instapklaar ingericht langs de assemblagelijn. Dankzij ingenieuze én efficiënte innovaties ten opzichte van traditionele woningbouw, rolt er binnen 6 dagen een comfortabele woning uit de fabriek.  

Duurzaamheid en circulariteit  
Het casco van de woning bestaat uit 80% uit PEFC-gecertificeerd CLT (Cross-Laminated Timber) hout. Het duurzame, verwerkte hout slaat 14.319 kilo CO2 op. De gevel, kozijnen en het dak zijn zeer goed geïsoleerd. Samen met de standaard WTW (warmte terug-win) ventilatie zorgt dit voor een goede luchtkwaliteit. De woning wordt voorzien van een warm water ‘on demand’ systeem, wat samen met de zonnepanelen energieneutraal wonen mogelijk maakt. Duurzaam wooncomfort in een gezond leefklimaat. Het vrijwel emissieloos assembleren van woningen beperkt de stikstofuitstoot. En het aanplanten van bomen per woonproject maakt deze uitstoot nihil. 

Levensduur 
De bouwmaterialen én bouwelementen hebben een hoge mate van circulariteit en duurzaamheid. We beperken hierdoor de milieuvervuiling doordat onder andere de grondstoffen oneindig hergebruikt kunnen worden. Het re- en upcyclen van de materialen zorgt voor waardebehoud op de lange termijn én maakt dat de footprint van de woningen ook zeer klein is. De StartBlock woning draagt hierdoor bij aan een toekomstbestendig (leef)klimaat op de korte én de lange termijn.   

Dé (houten)woning met veel wooncomfort in een natuurlijk en gezond leefklimaat. Daar voelt iedereen zich thuis.  

Laatste nieuws

Fijne Feestdagen!

Het team van Zeeman Makelaars wenst jou fijne feestdagen!🥂 Wij zijn gesloten van 25 december 2023 t/m 7 januari 2024🎅Voor dringende zaken kun je ons

Inloopuurtje!

Komende zaterdag 9 december, ben je van harte welkom bij Van de Ridder Makelaars in het Winkelcentrum “Broekerveiling” in Broek op Langedijk. Tussen 11.00 en

Bouwupdate

De bouw van de 31 koopwoningen en 34 sociale huurwoningen in de wijk Landsheer krijgen vorm, deze woningen komen snel tot stand doordat er deels