Heerlijck wonen in Warmenhuizen

Zoveel mensen zoveel (woon)wensen

Warmenhuizen – in het dialect Warmehuize of Wermehúze, en ook wel Warmetuut genoemd – is een dorp in de gemeente Schagen. Warmenhuizen heeft ruim zesduizend inwoners en is van oorsprong een echt agrarisch dorp. Tulpen, mais, aardappels en vee kenmerken het gebied. Een monumentale dorpskern en karakteristieke stolpboerderijen herinneren aan de boeren die een paar eeuwen geleden de eerste bewoners waren. Warmenhuizen is in 745 gesticht door Radboud II met de aanleg van de eerste terpen. Door het blijvende gevaar van overstroming bleef bewoning in Warmenhuizen lange tijd geconcentreerd op de hoger gelegen delen langs de Dorpsstraat. Lange tijd was Warmenhuizen vooral een klein agrarisch dorp. Na de ruilverkaveling in 1960 is het dorp uitgegroeid tot haar huidige omvang en werd het aantrekkelijker voor forensen om daar te gaan wonen. In Warmenhuizen zijn twaalf rijks- en tien gemeentelijke monumenten. Historie heeft veel waarde en daar is het dorp en de gemeente zuinig op.

Omgeving

Warmenhuizen wordt omringd door dorpen zoals Krabbendam, Burgerbrug, Petten, Sint Maarten, Oudkarspel, Broek op Langedijk, Bergen, Schoorl en de stad Schagen. Binnen een half uur fietsen kun je je lekker uitleven op de Klimduin van Schoorl, genieten van de wonderschone duinen of proeven van de gezonde zeelucht aan de Noordzee. Warmenhuizen ligt centraal tussen de N245, N504 en N9. Steden als Den-Helder, Alkmaar, Haarlem en Amsterdam zijn eenvoudig aan te rijden.

Voorzieningen

Warmenhuizen is gastvrij, sociaal levendig, gezellig, sportief, ondernemend en een volledig verzorgd woondorp. Alle voorzieningen zijn door de compacte opzet goed bereikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, een huisarts, een basisschool en een kinderdagverblijf. Ook sportliefhebbers kunnen hun energie kwijt bij de vele sportverenigingen zoals de tennis-, volleybal-, schaats-, atletiek- en voetbalvereniging. En houd je van een feestje of evenement? Dan ben je in Warmenhuizen op je plek. Gedurende het jaar organiseert een actieve dorpskern diverse evenementen zoals muziekfestivals, jaarmarkten en sportevenementen. In Warmenhuizen is altijd iets te beleven.  

Landsheer

Iedere woonwens is anders. De een heeft behoefte aan een ruime woning, de ander meer een compacte. De een wil een tuin op het zuiden, de ander vindt de tuin minder belangrijk. En ook de budgetten zijn uiteenlopend, de een heeft nu eenmaal meer te besteden dan een ander. Zoveel mensen zoveel (woon)wensen. Heb je een woonwens? Wellicht biedt Landsheer mogelijkheden voor jou.

In de nieuwe wijk ‘Landsheer’ gelegen aan de oostkant van Warmenhuizen wordt op korte afstand van het centrum een prachtig plan gerealiseerd. Met een divers aanbod is het geschikt voor meerdere doelgroepen en woonwensen. De woningen hebben een dorpse sfeer met warme kleuren en stoere materialen. Het plan bestaat uit een vrijstaande woning, rij- en hoekwoningen, gelijkvloerse patiowoningen, kwadrantwoningen, rug-aan-rugwoningen voor starters en een kleinschalig appartementengebouw. Veel mogelijkheden voor een nieuw (t)huis!

Woonwijk

Het plan Landsheer wordt een combinatie van woningen, groen en bijbehorende open ruimte. Hiermee is de realisatie van de uitbreiding voor een toekomstbestendig, duurzaam en leefbaar Warmenhuizen een feit en wordt de kwaliteit van de bestaande kern versterkt.

Meer informatie over Warmenhuizen en omgeving: www.schagen.nl

Landsheer vanuit de lucht

Afstanden naar:

(Klimduin) Schoorl 7,4 KM | 12 minuten
Alkmaar14,9 KM | 19 minuten
Amsterdam67 KM | 59 minuten
Heerhugowaard14,2 KM | 22 minuten
Schagen10,5 KM | 15 minuten
Den Helder31,5 KM | 36 minuten
Geestmerambacht6,2 KM | 9 minuten